Новини

Команда #ЗООКомплекс взяла участь в круглому столі в м. Біла Церква

Команда #ЗООКомплекс взяла участь в круглому столі в м. Біла Церква

В рамках проекту «Культурний вигул тварин в містах України» наша команда часто відвідує різні міста України. Одним із останніх таких міст була Біла Церква, де ми залюбки взяли участь у засіданні круглого столу за темою «Права та обов'язки власників тварин», що відбувся 1 лютого в залі Білоцерківської міської ради за підтримки департаменту житлово-комунального господарства.

 

В заході взяли участь і наші друзі, такі як Віктор Копач із доповіддю «Муніцепальний реєстр ідентифікації тварин», Олена Колотницька «Обговорення діючих Правил утримання собак та котів у місті». Також була обговорена «Програма охорони та захисту тваринного світу, регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами у місті Біла Церква» - Володимир Вовкотруб - начальник управління ветеринарної медицини в м. Білій Церкві, головний державний інспектор ветеринарної медицини міста Біла Церква Київської області,  та відбулась презентація проекту будівництва притулку для тварин по вулиці Сухоярська в місті Біла Церква Київської області - Мусієнко Тетяна – директор ПП «Брама-АБФ».

Наша команда, Олексій Коваленко та Дар’я Куненко, розповіли про концепцію «Культурного вигулу тварин», презентували план запровадження останньої безпосередньо в місті Біла Церква та продемонстрували інструменти концепції «Культурного вигулу». Метою заходу було врегулювання питання утримання домашніх тварин та поводження з безпритульними, обговорити питання захисту тварин. По кожному питанню відбулася запекла дискусія котра привела до об’єктивних рішень спільно із громадою.

Щодо нашого питання «Культурного вигулу» було вирішено створити в місті умови, інфраструктуру для культурного вигулу тварин та придбати #ЗООКомплекс  завдяки котрим міські газони та тротуари будуть чистішими. Дане положення включено в фінансування Комплексної програми охорони довкілля в місті Біла Церква на період 2017-2021 років (рішення Білоцерківської міської ради від 22 грудня 2016 року № 392-223-VIІ). «- Передбачати при створені нових місць відпочинку мешканців міста (парки, сквери, пляжі, рекреаційні зони) місця для вигулу тварин. Це майданчики, на яких власники можуть вільно та комфортно вигулювати своїх улюбленців під час прогулянок». Вже під час наради виявилися бажаючи профінансувати облаштування таких місць.

Рушаємо далі!

1

3

4

5

6

7