Новини

#ЗооКомплекс взяли участь у Днях зоокультури ZooShow.UA

22-23 жовтня ми взяли участь в унікальній події 2016 року - "Дні зоокультури". ZooShow.UA - спільний проект виставкової компанії "Троян" в партнерстві з ТМ “DogBrands” та Exot Club при підтримці Аssociation of Exotic Animal Veterinarians. Виставка проходила в МВЦ Київ, Броварський проспект 15б, та зібрала чимало відвідувачів, як дітей так і дорослих. Программа виставки була різноманітна. В перший день відбулося декілька подій: креативний грумінг від МК Beatrix Magyesi породи: йоркширський тер'єр і мальтезе,п резентація проекту "Exot.club", науково - практичний семінар для террариумістів, ветеринарів та всіх, хто цікавиться. Основні теми: організація умов утримання земноводних і плазунів, профілактика і лікування найбільш поширених захворювань, семінар з дресури від КЦ Лармон, конкурс з фрістайлу від КЦ Лармон, лекції Леоніда Стоянова, - великий ветеринарний блок з 4 - частин. Основні теми: паразитології, ветеринарна офтальмологія, лікування найпоширеніших і рідкісних захворювань рептилій, амфібій і риб. Завершив перший день модний показ від МК Ірина Смирнова виставковий грумінг бішона фризі, виставковий грумінг померанського шпіца.

Другий день зоокультури також був дуже насиченим, розпочався він із модного показу, IV Конкурсу креативного грумінгу, конкурсу "Зоостіліст - 2016" та майстер - класу зоолога Кирила Сулими "Іммобілізація рептилій, визначення статі змій методом зондування." Також організатори провили ще низку конкурсів: "Як ми схожі.Хазяін і собака", "Я - талант", "Найменший песик", "Модний пес". Неочікуваним та яскравим був виступ Алли Мігай та групи "Мигалки", діти співали та танцювали, що дуже потішило відвідувачів виставки. На завершення Леонід Стоянов провів серію майстер-класів та відбулясь демонстрація показових виступів за Національною програмою підготовки собак супроводу "Вiдсiч" від дресирувального Центру "Фенікс". 

Під час днів зоокультури відбулась також "Кото-ярмарка" від притулку для тварин СІРІУС та благодійна ярмарка, кошти з котрої будуть передані притулку. Загалом данна подія носить благодійний та просвітницький характер. Відвідувачам було дуже цікаво слухаи лекції по догляду за тваринами. Зі слів організаторів: "Девізом нашого заходу є перефраз знаменитого радянського гасла - зоокультури в маси. Проведення ZooShow. Ua направлено на кінцевого споживача - власника тварини, заводчика і всіх любителів тварин. Одна з головних завдань - навчити гуманного ставлення до тварини і благополуччя тварини, відповідальне володіння твариною."

На даному заході команда #ЗооКомплексу ознайомила відвідувачів із нашою концепцією культурного вигулу тварин, інструментами для створення інфраструктури культурного вигулу, такими як: інформаційні таблички, конструкції #ЗооКомплексу  та екоогічно-безпечні пакети для прибирання #Бомбосхованка. Ключовим завданням на подібних заходах для нас є соціально-просвітницька робота, ми прочитали лекцію "Я відповідальний власник" для дітей шкільного віку, адже любов  та відповідальність за тварин виховується змалку. Діти уважно слухали, навіть ті, у кого немає домашніх улюбленців та задавали безліч питань. Подібні заходи є дуже важливими зі сторони виховної роботи, семінари та лекції є одним з головних інструментів для поширення та вдосконалення концепції "відповідального власника" та "кільтурного вигулу". Якщо ви бажаете прослухати наші лекції, не соромтесь звертатися до команди #ЗооКомплекс, ми залюбки прийдем до вас вгості та поділимось секретами)

 7

11

2

3

9

10

5

8